Gerede Devlet Hastanesi’nden bir ilk!

YAŞAM 22.02.2019 - 13:12, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3915+ kez okundu.
 

Gerede Devlet Hastanesi’nden bir ilk!

"Ülkemizde ve bölgemizde yaygın olan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen ve bu zamana kadar açık olarak yapılan kist ameliyatları Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü’nde laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılmaya başladı."
Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde, laparaskopik (kapalı) cerrahi yöntemi ile ameliyatlar başladı. Bu yöntem ile kısa sürede yapılan ameliyatlarda hastalar ilk 24 saat içinde taburcu edilebiliyor. Ülkemizde ve bölgemizde yaygın olan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen ve bu zamana kadar açık olarak yapılan kist ameliyatları Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü’nde  laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılmaya başladı. Genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan laparoskopik cerrahi yöntemi sayesinde hastalar daha hızlı ameliyat ediliyor ve kısa sürede taburcu oluyor. Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Çağlar Çetin  ve ekibinin katıldığı ameliyatta ilk kez bir kadın hastanın kistine laparoskopik cerrahi yöntemi uygulandı. Bu sayede hasta 15 dakikada ameliyat edildi ve 24 saat içinde taburcu oldu. Konu ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Çağlar Çetin, yöntemin Gerede  Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulandığını ifade ederek “Laparoskopik çikolata kisti operasyonu, yumurtalıkta bulunan kistlerin kapalı yöntemle alınması işlemidir. Bu operasyonda temel amaç hastanın hastanede kalış süresini ve ameliyat sonrası ağrısının azalmasıyla birlikte açık operasyonlara nazaran hem kan kaybının daha az olması hem de işlem sonrası yapışıklık ihtimallerinin daha az olmasıdır. Hastanın göbeğine yapılan 1 cm’lik kesi sonrası batın içerisinin CO2 gazı ile şişirilmesi sonrasında, batına yapılan 5 mm’lik 2 tane kesi sonrasıyla yapılan delikler yardımıyla çikolata kisti veya diğer kistlerin, kist cidarının çıkarılmasıyla yapılmaktadır. Kist operasyonu sonrası genellikle aynı gün taburculuk yapılabilmektedir. Operasyon süresi kist büyüklüğüne göre 15-60 dakika sürmektedir” dedi. Dr. Çetin; Rahim alınması (histerektomi), yumurtalık alınması (ooforektomi), yumurtalık kisti alınması (kistektomi), tüplerin alınması (salpenjektomi), myom alınması (myomektomi), tüplerin bağlanması (tüp ligasyonu), karın içi yapışıklıkların açılması (adezyolizis), tüplerin açılması, rahim sarkmasının düzeltilmesi (sakrokolpopeksi), rahim kanseri cerrahisi gibi ameliyatlarında aynı yöntem ile Gerede Devlet Hastanesi’nde yapıldığını ifade ederek hastaların gönül rahatlığıyla hastanemizi tercih edebileceklerini ifade etti.
"Ülkemizde ve bölgemizde yaygın olan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen ve bu zamana kadar açık olarak yapılan kist ameliyatları Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü’nde laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılmaya başladı."

Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde, laparaskopik (kapalı) cerrahi yöntemi ile ameliyatlar başladı. Bu yöntem ile kısa sürede yapılan ameliyatlarda hastalar ilk 24 saat içinde taburcu edilebiliyor.

Ülkemizde ve bölgemizde yaygın olan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen ve bu zamana kadar açık olarak yapılan kist ameliyatları Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü’nde  laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılmaya başladı. Genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan laparoskopik cerrahi yöntemi sayesinde hastalar daha hızlı ameliyat ediliyor ve kısa sürede taburcu oluyor.

Gerede Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Çağlar Çetin  ve ekibinin katıldığı ameliyatta ilk kez bir kadın hastanın kistine laparoskopik cerrahi yöntemi uygulandı. Bu sayede hasta 15 dakikada ameliyat edildi ve 24 saat içinde taburcu oldu.

Konu ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Çağlar Çetin, yöntemin Gerede  Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulandığını ifade ederek “Laparoskopik çikolata kisti operasyonu, yumurtalıkta bulunan kistlerin kapalı yöntemle alınması işlemidir. Bu operasyonda temel amaç hastanın hastanede kalış süresini ve ameliyat sonrası ağrısının azalmasıyla birlikte açık operasyonlara nazaran hem kan kaybının daha az olması hem de işlem sonrası yapışıklık ihtimallerinin daha az olmasıdır. Hastanın göbeğine yapılan 1 cm’lik kesi sonrası batın içerisinin CO2 gazı ile şişirilmesi sonrasında, batına yapılan 5 mm’lik 2 tane kesi sonrasıyla yapılan delikler yardımıyla çikolata kisti veya diğer kistlerin, kist cidarının çıkarılmasıyla yapılmaktadır. Kist operasyonu sonrası genellikle aynı gün taburculuk yapılabilmektedir. Operasyon süresi kist büyüklüğüne göre 15-60 dakika sürmektedir” dedi.

Dr. Çetin; Rahim alınması (histerektomi), yumurtalık alınması (ooforektomi), yumurtalık kisti alınması (kistektomi), tüplerin alınması (salpenjektomi), myom alınması (myomektomi), tüplerin bağlanması (tüp ligasyonu), karın içi yapışıklıkların açılması (adezyolizis), tüplerin açılması, rahim sarkmasının düzeltilmesi (sakrokolpopeksi), rahim kanseri cerrahisi gibi ameliyatlarında aynı yöntem ile Gerede Devlet Hastanesi’nde yapıldığını ifade ederek hastaların gönül rahatlığıyla hastanemizi tercih edebileceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.