Otuz yıl sonra vuruldu!..

YAŞAM 17.11.2017 - 11:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1219+ kez okundu.
 

Otuz yıl sonra vuruldu!..

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, projeyi anlatırken verdiği bilgilerde; "İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız," sözlerini kullandı."
Uzun bir dönem kamuoyunda sıkça konuşulan "yapılırdı, yapılmazdı," söylemleri eşliğinde eleştiri oklarına hedef olan bir proje daha Mustafa Allar ile hayat buluyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, insan odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürürken; "Hayalimdeki Gerede" dediği memleketi için uğraşlarını sürdürüyor.   Otuz yıldır Gerede’nin gündemini meşgul eden ve şehrin merkezinde büyük bir kısmı atıl kalan Tarihi Arasta için çalışmalar başladı, Proje kapsamında 3000 m² arasta alanında yenileme ve çalışması yapılarak, tarihi değer taşıyan binalar restore edilecek.  Edinilen bilgileere göre, ilk etapta mülkiyeti belediyeye ait olan atıl vaziyette bulunan Kültür Sitesi ve yan tarafında bulunan boş arsa toplam 1000 m² lik kısmı için ilk kazma vuruldu. Arasta’nın çehresini bozmayacak şekilde proje uygulaması yapılacak ilk etap çalışmaları belli bir aşamaya geldikten sonra ikinci etabın da tamamlanmasıyla arasta turizme kazandırılmış olacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, projeyi anlatırken verdiği bilgilerde; "İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız," sözlerini kullandı. Başkan Allar, yaptığı açıklamada; “ Yıllardır ilçemizin sorunlarından biri olan tarihi arasta için göreve geldiğimizden bu güne değin çalışmalar gerçekleştirdik. Arasta'ya, Kültür Sitesi'nden başlayarak ilk kazmayı vurduk. Arasta en önem verdiğimiz projelerden bir tanesi. Projedeki sorunları halledebilmek adına bugüne kadar büyük yol katettik. Bu projeye geçtiğimiz yıl başlamayı hedefliyorduk ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle 6-7 aylık bir gecikme yaşadık. Arasta’nın tamamı 3000 m² biz ilk olarak 1000 m² lik bölümünün inşasına ve yenileme çalışmalarına başladık. Şu anda yıktığımız alanı kış dönemi için geçici olarak düzenledik. İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız. Bütün çalışmalarımız Anıtlar Yüksek Kurulu onayıyla gerçekleşiyor. Bu alandaki çalışmalar belli bir aşamaya geldikten sonra 2. Etap 1000 M2lik alanın yapımına başlayacağız. Tamamlandığında ise şehir merkezi çok güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, projeyi anlatırken verdiği bilgilerde; "İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız," sözlerini kullandı."
Uzun bir dönem kamuoyunda sıkça konuşulan "yapılırdı, yapılmazdı," söylemleri eşliğinde eleştiri oklarına hedef olan bir proje daha Mustafa Allar ile hayat buluyor.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, insan odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürürken; "Hayalimdeki Gerede" dediği memleketi için uğraşlarını sürdürüyor.
 
Otuz yıldır Gerede’nin gündemini meşgul eden ve şehrin merkezinde büyük bir kısmı atıl kalan Tarihi Arasta için çalışmalar başladı,

Proje kapsamında 3000 m² arasta alanında yenileme ve çalışması yapılarak, tarihi değer taşıyan binalar restore edilecek. 
Edinilen bilgileere göre, ilk etapta mülkiyeti belediyeye ait olan atıl vaziyette bulunan Kültür Sitesi ve yan tarafında bulunan boş arsa toplam 1000 m² lik kısmı için ilk kazma vuruldu. Arasta’nın çehresini bozmayacak şekilde proje uygulaması yapılacak ilk etap çalışmaları belli bir aşamaya geldikten sonra ikinci etabın da tamamlanmasıyla arasta turizme kazandırılmış olacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, projeyi anlatırken verdiği bilgilerde; "İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız," sözlerini kullandı.

Başkan Allar, yaptığı açıklamada; “ Yıllardır ilçemizin sorunlarından biri olan tarihi arasta için göreve geldiğimizden bu güne değin çalışmalar gerçekleştirdik. Arasta'ya, Kültür Sitesi'nden başlayarak ilk kazmayı vurduk. Arasta en önem verdiğimiz projelerden bir tanesi. Projedeki sorunları halledebilmek adına bugüne kadar büyük yol katettik. Bu projeye geçtiğimiz yıl başlamayı hedefliyorduk ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle 6-7 aylık bir gecikme yaşadık. Arasta’nın tamamı 3000 m² biz ilk olarak 1000 m² lik bölümünün inşasına ve yenileme çalışmalarına başladık. Şu anda yıktığımız alanı kış dönemi için geçici olarak düzenledik. İlkbaharla birlikte Ankara Hamamönü projesini örnek alarak tarihi dokuya uygun yapılar yapacağız. Bütün çalışmalarımız Anıtlar Yüksek Kurulu onayıyla gerçekleşiyor. Bu alandaki çalışmalar belli bir aşamaya geldikten sonra 2. Etap 1000 M2lik alanın yapımına başlayacağız. Tamamlandığında ise şehir merkezi çok güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.