'Allah, ne muradınız varsa versin..'

YAŞAM 06.05.2019 - 09:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1920+ kez okundu.
 

'Allah, ne muradınız varsa versin..'

"500 ailenin yararlandığı sıcak aş kampanyasında ihtiyaç sahipleri aileleriyle birlikte evde iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar."
Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan Gerede Belediyesi geleneksel sıcak aş dağıtımına bu Ramazan’da da devam edecek. Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan Gerede Belediyesi 19 yıldır sıcak aş dağıtımı yapmaya devam ediyor. Ortalama bir menüde Tas Kebabı veya Kavurma, Mercimek Çorbası veya Şehriye Çorbası ve Pilav çıkarken yanında yoğurt ve benzeri ikramlarda yapılıyor. On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının gelmesiyle birlikte Gerede Belediyesi organizesiyle yapılan ve geleneksel hale gelen sıcak aş dağıtımları bu ramazan da devam ediyor. Hayırseverlerin katkıları ile yemekler; Belediye Aşevi’nde belediye aşçıları tarafından pişirilerek sefer taslarıyla dağıtılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Her yıl olduğu gibi bu yılda veren el ile alan eli buluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Manevi duyguların yoğunlaştığı bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesile ile şimdiden mübarek ramazan ayının ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen organizasyonumuza katılmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Belediyemizle irtibata geçerek sıcak aş kampanyasına katılabiliyorlar. Şu ana kadar 23 akşam doldu. Her bir hayırseverimize o günün listesini önceden veriyoruz onlarda hangi marketten alışveriş yapıyorsa malzemeleri bize bir gün öncesinden teslim ediyorlar. Bir günlük mutfak masrafı 10.000 ile 15.000 TL arasında. Şimdiden tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin, Allah kendilerinden razı olsun” sözlerine yer verdi. Hayırseverlerin destekleri ile alınan malzemeler Belediye Aşevinde hijyenik ve titizlikle pişirilerek dağıtılıyor ve bu sıcak aştan günlük 500 aile, ortalama 2000 kişi yararlanıyor. Ortalama bir menüde Tas Kebabı veya Kavurma, Mercimek Çorbası veya Şehriye Çorbası ve Pilav çıkarken yanında yoğurt ve benzeri ikramlarda yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ise yüzü gülmeye devam ediyor. 500 ailenin yararlandığı sıcak aş kampanyasında ihtiyaç sahipleri aileleriyle birlikte evde iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
"500 ailenin yararlandığı sıcak aş kampanyasında ihtiyaç sahipleri aileleriyle birlikte evde iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar."

Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan Gerede Belediyesi geleneksel sıcak aş dağıtımına bu Ramazan’da da devam edecek.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan Gerede Belediyesi 19 yıldır sıcak aş dağıtımı yapmaya devam ediyor. Ortalama bir menüde Tas Kebabı veya Kavurma, Mercimek Çorbası veya Şehriye Çorbası ve Pilav çıkarken yanında yoğurt ve benzeri ikramlarda yapılıyor.

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının gelmesiyle birlikte Gerede Belediyesi organizesiyle yapılan ve geleneksel hale gelen sıcak aş dağıtımları bu ramazan da devam ediyor. Hayırseverlerin katkıları ile yemekler; Belediye Aşevi’nde belediye aşçıları tarafından pişirilerek sefer taslarıyla dağıtılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Her yıl olduğu gibi bu yılda veren el ile alan eli buluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Manevi duyguların yoğunlaştığı bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesile ile şimdiden mübarek ramazan ayının ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen organizasyonumuza katılmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Belediyemizle irtibata geçerek sıcak aş kampanyasına katılabiliyorlar. Şu ana kadar 23 akşam doldu. Her bir hayırseverimize o günün listesini önceden veriyoruz onlarda hangi marketten alışveriş yapıyorsa malzemeleri bize bir gün öncesinden teslim ediyorlar. Bir günlük mutfak masrafı 10.000 ile 15.000 TL arasında. Şimdiden tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin, Allah kendilerinden razı olsun” sözlerine yer verdi.

Hayırseverlerin destekleri ile alınan malzemeler Belediye Aşevinde hijyenik ve titizlikle pişirilerek dağıtılıyor ve bu sıcak aştan günlük 500 aile, ortalama 2000 kişi yararlanıyor.

Ortalama bir menüde Tas Kebabı veya Kavurma, Mercimek Çorbası veya Şehriye Çorbası ve Pilav çıkarken yanında yoğurt ve benzeri ikramlarda yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ise yüzü gülmeye devam ediyor.

500 ailenin yararlandığı sıcak aş kampanyasında ihtiyaç sahipleri aileleriyle birlikte evde iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.