O cami, 2019'a kadar kapalı!..

YAŞAM 07.08.2018 - 15:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1554+ kez okundu.
 

O cami, 2019'a kadar kapalı!..

"Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde restorasyon çalışmalarına başlandı."
İlçemiz Kabiller Mahallesinde bulunan halk arasında da Yukarı Tekke Camii olarak da bilinen Camii restorasyona girdi. Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde ve çevresinde restorasyon çalışmalarına başlandı. Tarihi dokusuna dokunulmadan yıpranmış, zarar görmüş bölümlerinin tadilatına başlandı. Bu nedenle ibadete kapalı olan Caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmasının ardından 2019 yılının sonuna kadar ibadete açılması bekleniyor.
"Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde restorasyon çalışmalarına başlandı."
İlçemiz Kabiller Mahallesinde bulunan halk arasında da Yukarı Tekke Camii olarak da bilinen Camii restorasyona girdi.

Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde ve çevresinde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihi dokusuna dokunulmadan yıpranmış, zarar görmüş bölümlerinin tadilatına başlandı. Bu nedenle ibadete kapalı olan Caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmasının ardından 2019 yılının sonuna kadar ibadete açılması bekleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.