Başkan Allar; "Bozulmuş ve tarihi geçmiş.."

YAŞAM 30.05.2017 - 11:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1989+ kez okundu.
 

Başkan Allar; "Bozulmuş ve tarihi geçmiş.."

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, esnafa yaptığı çağrıda; "Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır,” sözlerine yer verdi.
Gerede’de faaliyet gösteren marketler, yufkacılar, pastaneler, kasaplar ve tatlı imalathanelerinin genel denetimleri yapıldı. Ayrıca fırınlar ziyaret edilerek fiyat ve gramaj konusunda kurallara uyulması noktasında bilgilendirme yapıldı. Gerede Belediyesi ekipleri tarafından Ramazan ayının gelişi ile birlikte gıda ürünü satan işyerlerine yönelik deneyim yaptı. Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta Ekiplerince ilçedeki işyerlerinin denetimi yapılarak ruhsat, temizlik ve hijyen, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihinin geçmemesi, kullanılan ürünlerin ambalajlı olması ve soğuk hava depolarının çalışır durumda olması gibi konularda esnaflar uyarıldı. Yapılan denetimler ile ilgili bir açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “İlçemizde faaliyet gösteren lokanta ve hazır yemek satışı yapan esnaflarımızdaki denetimlerimizi tamamladık. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek gıda maddelerinin satışının yapılmaması noktasında titizlikle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Veteriner hekim ve zabıta ekipleri tarafından kontrollerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz. Sağlık için uygunsuzluğu tespit edilen yiyeceklere rastladığımızda imhasını gerçekleştiriliyoruz. Ayrıca, halkımızdan hijyenik olmayan şartlarda satılan ve tarihi geçmiş gıdalarda ilgili, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konudaki denetimlerimiz yoğunlaşarak devam edecek. Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır” dedi.
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, esnafa yaptığı çağrıda; "Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır,” sözlerine yer verdi.

Gerede’de faaliyet gösteren marketler, yufkacılar, pastaneler, kasaplar ve tatlı imalathanelerinin genel denetimleri yapıldı. Ayrıca fırınlar ziyaret edilerek fiyat ve gramaj konusunda kurallara uyulması noktasında bilgilendirme yapıldı.

Gerede Belediyesi ekipleri tarafından Ramazan ayının gelişi ile birlikte gıda ürünü satan işyerlerine yönelik deneyim yaptı. Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta Ekiplerince ilçedeki işyerlerinin denetimi yapılarak ruhsat, temizlik ve hijyen, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihinin geçmemesi, kullanılan ürünlerin ambalajlı olması ve soğuk hava depolarının çalışır durumda olması gibi konularda esnaflar uyarıldı.

Yapılan denetimler ile ilgili bir açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “İlçemizde faaliyet gösteren lokanta ve hazır yemek satışı yapan esnaflarımızdaki denetimlerimizi tamamladık. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek gıda maddelerinin satışının yapılmaması noktasında titizlikle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Veteriner hekim ve zabıta ekipleri tarafından kontrollerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz. Sağlık için uygunsuzluğu tespit edilen yiyeceklere rastladığımızda imhasını gerçekleştiriliyoruz. Ayrıca, halkımızdan hijyenik olmayan şartlarda satılan ve tarihi geçmiş gıdalarda ilgili, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konudaki denetimlerimiz yoğunlaşarak devam edecek. Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.