Sağlık ve güvenlikte eğittiler

YAŞAM 14.04.2017 - 18:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1854+ kez okundu.
 

Sağlık ve güvenlikte eğittiler

İş Güvenliği Uzmanı Hasan Küçük ve ve İşyeri Hekimi Uzmanı Doktor Seyfullah Yıldırım tarafından verilen seminerin gayet verimli geçtiği belirtildi.
Gerede Belediyesi hizmet kalitesini her geçen gün ileriye taşımak ve personellerini donanımlı hale getirmek için tüm imkânlarını seferber ediyor. Belediye bünyesinde çalışan personel, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitim programına katıldı. 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Küçük ve ve İşyeri Hekimi Uzmanı Doktor Seyfullah Yıldırım tarafından verildi. Gerede Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen eğitimde İş güvenliği uzmanı Hasan Küçük tarafından iş güvenliğinin önemi, işveren ve çalışanın sorumlulukları, genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması, iş kazalarının boyutu, iş sağlığı ve güvenliği uygulama prensipleri ve acil durum planı önlemleri gibi konu başlıklarında çalışanlara bilgi verildi, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğu gibi, çalışanların da yasal hak ve hükümlülüklerden haberdar olması gerektiğinin önemine dikkat çekti. İşçinin işiyle ilgili yaşayacağı her türlü sıkıntı ve sorunun aşılmasında çalışanların da bazı genel yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğine değinen Küçük “Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır. Bir işin yapılmasında mutlaka riskler vardır. Bu riskler karşısında nasıl bir tavır sergilenmelidir, işçinin olacak olaylara ilişkin genel ön yargılarının ve yanlışlarının giderilmesi bu bilgilendirme toplantılarımızın amacını oluşturmaktadır. İş yerlerinde meydana gelen kazalar dalgınlık, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda meydana gelmektedir. Bu durumun önüne geçilmesinde yapılması gereken en önemli şey eğitimdir” dedi. Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili video izlettirilerek çalışma hayatlarında ufak hataların büyük sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi. İş güvenliğinin ardından, İş sağlığı eğitim konuları “ Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İlkyardım“ İş Yeri Hekimi Uzm. Dr. Seyfullah Yıldırım tarafından bilgiler aktarıldı. Program sonunda işçilerden gelen sorulara da cevap veren uzmanlar İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini tamamladılar.
İş Güvenliği Uzmanı Hasan Küçük ve ve İşyeri Hekimi Uzmanı Doktor Seyfullah Yıldırım tarafından verilen seminerin gayet verimli geçtiği belirtildi.

Gerede Belediyesi hizmet kalitesini her geçen gün ileriye taşımak ve personellerini donanımlı hale getirmek için tüm imkânlarını seferber ediyor. Belediye bünyesinde çalışan personel, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitim programına katıldı.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Küçük ve ve İşyeri Hekimi Uzmanı Doktor Seyfullah Yıldırım tarafından verildi.

Gerede Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen eğitimde İş güvenliği uzmanı Hasan Küçük tarafından iş güvenliğinin önemi, işveren ve çalışanın sorumlulukları, genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması, iş kazalarının boyutu, iş sağlığı ve güvenliği uygulama prensipleri ve acil durum planı önlemleri gibi konu başlıklarında çalışanlara bilgi verildi, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğu gibi, çalışanların da yasal hak ve hükümlülüklerden haberdar olması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

İşçinin işiyle ilgili yaşayacağı her türlü sıkıntı ve sorunun aşılmasında çalışanların da bazı genel yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğine değinen Küçük “Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır. Bir işin yapılmasında mutlaka riskler vardır. Bu riskler karşısında nasıl bir tavır sergilenmelidir, işçinin olacak olaylara ilişkin genel ön yargılarının ve yanlışlarının giderilmesi bu bilgilendirme toplantılarımızın amacını oluşturmaktadır. İş yerlerinde meydana gelen kazalar dalgınlık, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda meydana gelmektedir. Bu durumun önüne geçilmesinde yapılması gereken en önemli şey eğitimdir” dedi.

Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili video izlettirilerek çalışma hayatlarında ufak hataların büyük sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi.

İş güvenliğinin ardından, İş sağlığı eğitim konuları “ Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İlkyardım“ İş Yeri Hekimi Uzm. Dr. Seyfullah Yıldırım tarafından bilgiler aktarıldı.

Program sonunda işçilerden gelen sorulara da cevap veren uzmanlar İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini tamamladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.