Gerede'nin buz savaşcıları!

YAŞAM 28.12.2016 - 15:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2379+ kez okundu.
 

Gerede'nin buz savaşcıları!

Kış mevsiminin en büyük tehlikelerinden birisi olan buz sarkıtları, Gerede Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle çatılarda oluşan ve vatandaşlar için tehlike arz eden buz sarkıtları, itfaiye ekipleri tarafından ortadan kaldırılıyor.
Kar yağışının ardından hava sıcaklarının düşmesiyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları kırılarak temizleniyor.  Özellikle yayalar için tehlike oluşturan buz kütleleri, itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor. Gerede’de yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle binaların saçaklarında oluşan buz sarkıtlar tehlikeye yol açıyor. Gerede İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çatılardaki buz sarkıtlarını temizleyerek, olası facialarında önüne geçti. Son günlerde yoğun kar yağışına maruz kalan Gerede’de çatılarda oluşan buzlar büyük tehlike oluşturmaya başladı. Çatılardaki yoğun kar kütlelerinden damlayan sular, uzun sarkıtlar halinde buzların oluşmasına neden oluyor. Kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar için tehlike oluşturan buz kütlelerinin her an düşerek birilerinin yaralanmasına mahal verilmeden belediye gereken önlemleri alarak, sarkıtları temizledi. Hava sıcaklığının -15 derecelere indiği Gerede’de itfaiye aracı ile çatılardan sarkan ve büyük tehlike oluşturan buz kütleleri temizlendi. İlçe genelinde tespit edilen sarkıtlar, Gerede İtfaiye Müdürlüğü’nün merdivenli araçları ile temizlenerek; kırılıp, düşerek meydana getirebileceği yaralanmaların önüne geçiliyor. Gerede Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, buz sarkıtlarının herhangi bir tehlikeye yol açmaması için halkın yoğun olarak kullandığı yerlerdeki yüksek binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizliyor. Ekipler tarafından çatılardan sarkan buz sarkıtları, merdivenli itfaiye araçlarıyla kırılmak maharetiyle temizlenirken, olası tehlikelerin de önüne geçilmeye çalışılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, yığılan kar birikintilerinin kamyonlara yüklenerek, şehir dışına çıkartıldığını anlattı. Başkan Allar; "Ekiplerimiz olağanüstü çaba göstererek halkımızın hayatında mümkün olduğu kadar olumsuzluk yaşatmadan kar yağışlarının başladığı ilk günlerden itibaren sabahtan gece yarılarına kadar çalışarak aynı gün içersinde hiçbir noktada kapalı yol bırakmayacak şekilde çalıştılar. Yol açma çalışmalarının ardından şu anda ekiplerimiz şehir merkezinde ve bağlantı yollarında yığılan kar birikintilerini kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkartıyorlar. Ayrıca buz sarkıtları da tehlike oluşturmadan İtfaiye ve Zabıta ekiplerimizce kırılarak doğabilecek sıkıntılar bertaraf ediliyor,” diye konuştu.
Kış mevsiminin en büyük tehlikelerinden birisi olan buz sarkıtları, Gerede Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle çatılarda oluşan ve vatandaşlar için tehlike arz eden buz sarkıtları, itfaiye ekipleri tarafından ortadan kaldırılıyor.

Kar yağışının ardından hava sıcaklarının düşmesiyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları kırılarak temizleniyor.  Özellikle yayalar için tehlike oluşturan buz kütleleri, itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor.

Gerede’de yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle binaların saçaklarında oluşan buz sarkıtlar tehlikeye yol açıyor. Gerede İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çatılardaki buz sarkıtlarını temizleyerek, olası facialarında önüne geçti.

Son günlerde yoğun kar yağışına maruz kalan Gerede’de çatılarda oluşan buzlar büyük tehlike oluşturmaya başladı. Çatılardaki yoğun kar kütlelerinden damlayan sular, uzun sarkıtlar halinde buzların oluşmasına neden oluyor.

Kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar için tehlike oluşturan buz kütlelerinin her an düşerek birilerinin yaralanmasına mahal verilmeden belediye gereken önlemleri alarak, sarkıtları temizledi.

Hava sıcaklığının -15 derecelere indiği Gerede’de itfaiye aracı ile çatılardan sarkan ve büyük tehlike oluşturan buz kütleleri temizlendi. İlçe genelinde tespit edilen sarkıtlar, Gerede İtfaiye Müdürlüğü’nün merdivenli araçları ile temizlenerek; kırılıp, düşerek meydana getirebileceği yaralanmaların önüne geçiliyor.

Gerede Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, buz sarkıtlarının herhangi bir tehlikeye yol açmaması için halkın yoğun olarak kullandığı yerlerdeki yüksek binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizliyor.

Ekipler tarafından çatılardan sarkan buz sarkıtları, merdivenli itfaiye araçlarıyla kırılmak maharetiyle temizlenirken, olası tehlikelerin de önüne geçilmeye çalışılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, yığılan kar birikintilerinin kamyonlara yüklenerek, şehir dışına çıkartıldığını anlattı.

Başkan Allar; "Ekiplerimiz olağanüstü çaba göstererek halkımızın hayatında mümkün olduğu kadar olumsuzluk yaşatmadan kar yağışlarının başladığı ilk günlerden itibaren sabahtan gece yarılarına kadar çalışarak aynı gün içersinde hiçbir noktada kapalı yol bırakmayacak şekilde çalıştılar. Yol açma çalışmalarının ardından şu anda ekiplerimiz şehir merkezinde ve bağlantı yollarında yığılan kar birikintilerini kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkartıyorlar. Ayrıca buz sarkıtları da tehlike oluşturmadan İtfaiye ve Zabıta ekiplerimizce kırılarak doğabilecek sıkıntılar bertaraf ediliyor,” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.