Gerede'de de varmış!

GÜNDEM 13.10.2016 - 09:08, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1808+ kez okundu.
 

Gerede'de de varmış!

Gerede’de, üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı bulunduğu öğrenilen tapulara el konuldu. Türkiye genelinde FETÖ'ye ait arsa ve binalara el konulurken Bolu genelinde 34 adet tapu hazine'ye devredildi.
FETÖ tarafından kurulan şirketlerin üzerine kayıtlı Gerede genelinde arsa ve arazi bulunduğu tespit edildi. Gerede’de üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı bulunduğu öğrenilen mulklere el konuldu. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kurulan şirketlerin üzerine kayıtlı ilimiz genelinde çok sayıda arsa ve tarla vasfında arazi bulunduğu tespit edildi. Tespit edilen arazilere devlet tarafından el konuldu. Türkiye genelinde FETÖ'ye ait arsa ve binalara el konulurken Bolu merkezde 13, ilçelerde ise 21 olmak üzere toplam 34 adet tapuya el konularak, hazine'ye devredildi. İl basınından yansıyan haberlere göre; Merkez ilçede Polat Eğitim İşletmeleri A.Ş.’ye ait 9 bina ve 4 arsaya Gerede, Mudurnu ve Göynük İlçelerinde ise üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı toplam 11 bina ve 10 tarla vasfında araziye el konuldu. Bolu merkezde bulunan en dikkat çekici mülkün ise Abant Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan 78 dönümlük bir arazi olduğu belirtildi. FETÖ Terör Örgütünün sadece Bolu’da belirlenen direk sahibi bulunduğu tapuların değerinin yarım milyar lirayı aştığı bildirildi. 15 Temmuz sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ’ye üye kuruluşların taşınmazlarına ilişkin başlattığı çalışma sonrası 5 bin 401 tapuya el konulurken, bu tapuların 3 bin 314’ü Hazine’ye, 2 bin 87’si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ’ye üye oldukları iddia edilen, kamuda haklarında adli süreç başlatılan kişiler ile bu örgütle ilişkisi olduğu düşünülen kurs, yurt, okul gibi kuruluşlara ait taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerine yönelik başlattığı çalışmanın ilk bölümünde 5 bin 401 tapuya el konuldu. El konulan 3 bin 314 tapu Hazine’ye, 2 bin 87 tapu da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Bolu’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne herhangi bir tapu devri yapılmazken, ilimizde 13 adet tapunun hazine’ye devredildiği öğrenildi.
Gerede’de, üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı bulunduğu öğrenilen tapulara el konuldu. Türkiye genelinde FETÖ'ye ait arsa ve binalara el konulurken Bolu genelinde 34 adet tapu hazine'ye devredildi.

FETÖ tarafından kurulan şirketlerin üzerine kayıtlı Gerede genelinde arsa ve arazi bulunduğu tespit edildi. Gerede’de üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı bulunduğu öğrenilen mulklere el konuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kurulan şirketlerin üzerine kayıtlı ilimiz genelinde çok sayıda arsa ve tarla vasfında arazi bulunduğu tespit edildi. Tespit edilen arazilere devlet tarafından el konuldu.

Türkiye genelinde FETÖ'ye ait arsa ve binalara el konulurken Bolu merkezde 13, ilçelerde ise 21 olmak üzere toplam 34 adet tapuya el konularak, hazine'ye devredildi.

İl basınından yansıyan haberlere göre; Merkez ilçede Polat Eğitim İşletmeleri A.Ş.’ye ait 9 bina ve 4 arsaya Gerede, Mudurnu ve Göynük İlçelerinde ise üç farklı FETÖ iştiraki şirket üzerine kayıtlı toplam 11 bina ve 10 tarla vasfında araziye el konuldu.

Bolu merkezde bulunan en dikkat çekici mülkün ise Abant Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan 78 dönümlük bir arazi olduğu belirtildi. FETÖ Terör Örgütünün sadece Bolu’da belirlenen direk sahibi bulunduğu tapuların değerinin yarım milyar lirayı aştığı bildirildi.

15 Temmuz sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ’ye üye kuruluşların taşınmazlarına ilişkin başlattığı çalışma sonrası 5 bin 401 tapuya el konulurken, bu tapuların 3 bin 314’ü Hazine’ye, 2 bin 87’si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ’ye üye oldukları iddia edilen, kamuda haklarında adli süreç başlatılan kişiler ile bu örgütle ilişkisi olduğu düşünülen kurs, yurt, okul gibi kuruluşlara ait taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerine yönelik başlattığı çalışmanın ilk bölümünde 5 bin 401 tapuya el konuldu.

El konulan 3 bin 314 tapu Hazine’ye, 2 bin 87 tapu da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Bolu’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne herhangi bir tapu devri yapılmazken, ilimizde 13 adet tapunun hazine’ye devredildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.