Geredeli Paşa, Yaş'ta!..

GÜNDEM 03.08.2017 - 14:15, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2509+ kez okundu.
 

Geredeli Paşa, Yaş'ta!..

Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) yapılan değişiklikle şûranın sekretaryası da Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verildiği için YAŞ üyesi olmamasına rağmen MSB Müsteşarı Ali Fidan da toplantıya katıldı.
Darbe girişiminin ardından yapısı değiştirilen Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla 'kuvvet' komutanlarının tamamı değişti. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Yeniden yapılandırma kapsamında sivil üyelerin sayısının arttırıldığı YAŞ’ta ilkler yaşandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikinci kez yapılan yaz dönemi YAŞ toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) 2020'li yıllara taşıyacak komuta kademesi belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ve 4 saat gibi kısa bir sürede tamamlanan YAŞ'ta, TSK'nın Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinde komutanlar değişti. Orgeneral Hulusi Akar ise Genelkurmay Başkanı olarak 2019'a kadar TSK'nın en tepesindeki isim olmaya devam edecek. Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) yapılan değişiklikle şûranın sekretaryası da Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verildiği için YAŞ üyesi olmamasına rağmen MSB Müsteşarı Ali Fidan da toplantıya katıldı. Geçen yıl eylül ayındaki kanun hükmünde kararnameyle yapılan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) teşkilatındaki sivil kadroların TSK'daki rütbe karşılıkları belirlenmişti. Milli Savunma Bakanlığı'ndaki rütbe karşılıkları müsteşar için orgeneral, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü için korgeneral, müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için tümgeneral, genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için tuğgeneral, daire başkanları için albay olarak belirlenmişti. MSB'nin ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan'a 'orgeneral' rütbe karşılığı verilmişti. DÜZCE VALİLİĞİ'NDEN MSB'YE 1970 Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.
Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) yapılan değişiklikle şûranın sekretaryası da Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verildiği için YAŞ üyesi olmamasına rağmen MSB Müsteşarı Ali Fidan da toplantıya katıldı.

Darbe girişiminin ardından yapısı değiştirilen Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla 'kuvvet' komutanlarının tamamı değişti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Yeniden yapılandırma kapsamında sivil üyelerin sayısının arttırıldığı YAŞ’ta ilkler yaşandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikinci kez yapılan yaz dönemi YAŞ toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) 2020'li yıllara taşıyacak komuta kademesi belli oldu.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ve 4 saat gibi kısa bir sürede tamamlanan YAŞ'ta, TSK'nın Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinde komutanlar değişti. Orgeneral Hulusi Akar ise Genelkurmay Başkanı olarak 2019'a kadar TSK'nın en tepesindeki isim olmaya devam edecek.

Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) yapılan değişiklikle şûranın sekretaryası da Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verildiği için YAŞ üyesi olmamasına rağmen MSB Müsteşarı Ali Fidan da toplantıya katıldı.

Geçen yıl eylül ayındaki kanun hükmünde kararnameyle yapılan düzenlemeyle, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) teşkilatındaki sivil kadroların TSK'daki rütbe karşılıkları belirlenmişti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndaki rütbe karşılıkları müsteşar için orgeneral, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü için korgeneral, müsteşar yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve genel müdürler için tümgeneral, genel müdür yardımcıları ve müstakil daire başkanları için tuğgeneral, daire başkanları için albay olarak belirlenmişti. MSB'nin ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan'a 'orgeneral' rütbe karşılığı verilmişti.

DÜZCE VALİLİĞİ'NDEN MSB'YE

1970 Gerede doğumlu Fidan, İÜ Kamu Yönetimi mezunu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Fidan, İller İdaresi’nde genel müdürlüğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinden sonra 2015’te getirildiği Düzce Valiliği’nden MSB Müsteşarlığı’na atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.